Το βίαιο έγκλημα στις ΗΠΑ είναι μια από τις κορυφαίες ανησυχίες των Κινέζων τουριστών που σκέφτονται να ταξιδέψουν εκεί, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Morning Consult.

Όταν οι Κινέζοι τουρίστες αρχίζουν να επιστρέφουν στον κόσμο μετά τον COVID, η βία με όπλα στις ΗΠΑ μπορεί να τους κρατήσει μακριά, στέλνοντας τα τουριστικά δολάριά τους αλλού και περιορίζοντας τις ευκαιρίες για διαπολιτισμικές ανταλλαγές.

Σε μια έρευνα με 1.000 ενήλικες Κινέζους, το 57% των ερωτηθέντων ανέφερε το βίαιο έγκλημα ως λόγο που θα μπορούσαν να αποφύγουν το ταξίδι στις Η.Π.Α.

• Ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό Κινέζων που εξέφρασαν προηγούμενο ενδιαφέρον να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ ανησυχούσαν για το βίαιο έγκλημα. Το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ — και από αυτούς, το 93% είπε ότι ο φόβος του βίαιου εγκλήματος μπορεί να τους αποτρέψει από το να πάνε.

• Οι ερωτηθέντες που είχαν ακούσει για τον πυροβολισμό στο σχολείο Uvalde τον Μάιο ήταν πιο πιθανό να πουν ότι η ένοπλη βία ήταν ένας λόγος για να αποφύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ από ότι οι ερωτηθέντες που δεν είχαν ακούσει γι’ αυτό.

• Η βία με όπλα στις ΗΠΑ είναι συχνά πρωτοσέλιδο στην Κίνα, όπου τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν τη βία ως παράδειγμα υποτιθέμενης σύνδεσης μεταξύ χάους και δημοκρατίας.