Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ συνέστησε σήμερα στην κυβέρνηση να επιτρέψει την είσοδο υπηκόων από «πράσινα κράτη» χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε δοκιμές για COVID-19 ή καραντίνα, όπως ανέφεραν τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας.

Όπως δήλωσε στην συνεδρίαση του Κοινοβουλίου του Ισραήλ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Ιταμάρ Γκρότο, το υπουργείο θα εγκρίνει σύντομα ένα νέο περίγραμμα για την επανεκκίνηση των αεροπορικών ταξιδιών.

«Οι ουρανοί πρέπει να ανοίξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα», σχολιάζει ο υπουργός Τουρισμού Ασάφ Ζαμίρ, όπως αναφέρει το Maariv.

«Σημαντικά νέα για την αεροπορική βιομηχανία», χαρακτήρισε την απόφαση ο υπουργός Μεταφορών Μίρι Ρεγκέφ.

Όπως και σε άλλες χώρες, οι τομείς του ταξιδιού και του τουρισμού του Ισραήλ έχουν πληγεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Η εθνική αεροπορική εταιρεία El Al – η οποία συμφώνησε σε κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης που εθνικοποιεί την εταιρεία – ανακοίνωσε ότι παρατείνει την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Ο χειρισμός της πανδημίας από την κυβέρνηση του Ισραήλ έχει υποστεί κριτική καθώς πολλά έθνη στην Ευρώπη έχουν ανοίξει τα σύνορά τους. Ωστόσο, εξαιρώντας το Ισραήλ από τη λίστα ασφαλών «πράσινων χωρών». Και απαιτώντας από τους υπηκόους του να εισέλθουν σε καραντίνα.