Σε δύο περίπου μήνες το Ισραήλ θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Μία εκδήλωση που θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές και χιλιάδες υποστηρικτές της που θα φτάσουν για το λόγο αυτό στο Ισραήλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει το μεγάλο αυτό γεγονός. Ο διαγωνισμός διεξήχθη δύο φορές στο συνεδριακό κέντρο ICC Ιερουσαλήμ και έδωσε στο Ισραήλ εξαιρετική θετική εικόνα για την διοργάνωση σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα ενίσχυσε τη θέση του ως προτιμώμενος προορισμός για τη διεξαγωγή μεγάλων διεθνών εκδηλώσεων.

Η επιστροφή του Ισραήλ γενικά και της Ιερουσαλήμ στον χάρτη του συνεδριακού τουρισμού απαιτεί μεγάλες χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Οι επενδύσεις που έγιναν και αυτές που θα γίνουν αναμένεται να καρποφορήσουν τα επόμενα χρόνια. Και η εκδήλωση της Γιουροβίζιον τον προσεχή Μάιο, δείχνεις προς την νέα εποχή ανάπτυξης.

Για να ενισχύσει ακόμα την θέση το Ισραήλ στον τομέα MICE θα μετατρέψει το συνεδριακό κέντρο ICC, στο μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο έκθεσης και συνεδριακού χώρου 55.000 τ.μ.