Θετική είναι η πορεία του τουρισμού στο Περού το 2016 ενώ οι προοπτικές για το επόμενο έτος διαφαίνονται ελπιδοφόρες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δέχεται η χώρα όσο περισσότερους τουρίστες μπορεί ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει να ενισχύσει τα έσοδα στο εγγύς μέλλον, έτσι η οικονομία να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Ειδικότερα, το Περού αναμένεται να προσελκύσει 7 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2021.

Παράλληλα, το 2017 ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να είναι κοντά στα 4.360.000, πράγμα πολύ θετικό για τη χώρα της Νότιας Αμερικής. Επιπλέον επισκέπτες από άλλες χώρες, από την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη θα βοηθήσουν τον τομέα του τουρισμού να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για τη χώρα αυξάνεται συνεχώς, χάρη στο γεγονός ότι προσφέρει σπουδαία αξιοθέατα όπως το Machu Picchu. Ο τουρισμός του Περού βασίζεται σημαντικά σε προορισμούς όπως η Λίμα, η Arequipa, ή η Cuzco, οι οποίοι είναι συνήθως τα μεγαλύτερα αξιοθέατα για τους διεθνείς τουρίστες που πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα.

Επί του παρόντος, η αύξηση του τουρισμού στο Περού από διάφορες αγορές είναι σημαντική, με αιχμή κυρίως τις αφίξεις τουριστών από τη Χιλή, τον Ισημερινό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία, με επισκέπτες που έρχονται να γνωρίσουν τα αξιοθέατα που το Περού μπορεί να προσφέρει όλη τη διάρκεια του έτους. Ο στόχος των τουριστικών αρχών της χώρας είναι η προώθηση αξιοθέατων του Περού σε αυτές τις αγορές, οι οποίες είναι οι πιο κρίσιμες για τον κλάδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού στην Ευρώπη, έτσι ώστε περισσότεροι τουρίστες από την ηπειρωτική χώρα να επισκεφθούν τα αξιοθέατα του Περού και να περάσουν μερικές μέρες γνωρίζοντας διαφορετικά μέρη της χώρας. Συνήθως η ποικιλομορφία της τοπικής κουζίνας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αποικιακά κτίρια και τα περουβιανά σοκάκια αποτελούν τις επιλογές που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες και ενισχύουν τον τουρισμό στο Περού.