Στην Καλαμάτα ταξιδεύει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, προβάλλοντας βραβευμένα ντοκιμαντέρ και τουριστικές ταινίες απ’ όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνει διήμερο προβολών τουριστικών και ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ.

Ολιγόλεπτα και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από όλες τις γωνιές του κόσμου θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που ίσως ποτέ δε θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε. Από τα νησιά Φίτζι στα Ιμαλάια και από τη Βραζιλία στο Μπαλί, ένα θαυμαστό ταξίδι εικόνων και μία μικρή γεύση μοναδικών πολιτισμών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
29 Ιουλίου
7.00 μ.μ.-9.00 μμ.
Στο Πάρκο Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δρόμου (οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους)

30 Ιουλίου
9.00 μ.μ.- 11.00 μ.μ. στην αυλή της «Μπουκαδούρας» στο Πάρκο του Λιμενικού.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Στο ενδιάμεσο των προβολών θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ταξίδι και ταξιδιώτες», που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές

Να σημειωθεί πως το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, ενώ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο νησί κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διεθνούς Συνέλευσης για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της Αμοργού από το Γυναικείο Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαριάς.