Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότερα από 500 αεροδρόμια μέλη στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe) καλούνται να υποστηρίξουν μια νέα πρωτοβουλία ανθρωπιστικής βοήθειας (Ukraine Crisis Airport Response) για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η οργάνωση καλεί τα μέλη της, τους επιχειρηματικούς εταίρους και το προσωπικό τους να βοηθήσουν με κεφάλαια τις προσπάθειες ανακούφισης.

Το Ukraine Crisis Airport Response είναι μια κοινή πρωτοβουλία μεταξύ του ACI Europe και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας Airlink.

Είναι η πρώτη φορά που το ACI Europe συνεργάζεται με την Airlink σε αυτό το είδος συγκέντρωσης χρημάτων για αντιμετώπιση καταστροφών.

Ήδη, η Airlink έχει παραδώσει περισσότερες από 108.000 λίβρες ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών προμηθειών, κουβέρτες, μουσαμάδες και ηλιακές γεννήτριες, από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες.

«Η κλίμακα της ανθρωπιστικής ανάγκης που βλέπουμε να εκτυλίσσεται στην περιοχή είναι αδιανόητη, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ACI Europe Olivier Jankovec.

Είμαστε σοκαρισμένοι, λυπημένοι και αποτροπιασμένοι που βλέπουμε την αγωνία και την ταλαιπωρία όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στην Ευρώπη καθώς οι πρόσφυγες αναζητούν ασφάλεια, βοήθεια και καταφύγιο.

Όλοι μας θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η συνεργασία μας με την Airlink θα επιτρέψει στα αεροδρόμια και στις ευρύτερες επιχειρηματικές τους κοινότητες να διοχετεύουν πόρους μεταφορών και να υποστηρίξουν εκεί που χρειάζεται περισσότερο».

Ο Steve Smith, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Airlink πρόσθεσε με την σειρά του πως «τα κεφάλαια που συγκεντρώνουν το ACI Europe και τα μέλη του θα κάνουν ουσιαστική διαφορά στις ζωές χιλιάδων Ουκρανών προσφύγων».