Νέα πνοή στον τουρισμό της Αργολίδας δίνει από φέτος το ανακαινισμένο 4στερο ξενοδοχείο Grove Seaside Hotel,  το οποίο βρίσκεται πάνω στην παραλία του Δρεπάνου.
Στο ξενοδοχείο της οικογένεια Παναγόπουλου , έχουν ήδη επενδυθεί  700.000 ευρώ για την ανακαίνιση του  και  θα φτάσουν σχεδόν στο 1,5 εκατ. από ίδια κεφάλαια. Το Grove Seaside Hotel είναι ορόσημο για την περιοχή ,καθώς είναι  μία από τις μεγαλύτερες μονάδες  με πλήρεις παροχές αντάξιες των αστέρων του και με δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων γκρουπ.
grove2
Σύμφωνα με την Κέλλυ Παναγόπουλου, η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση του ξενοδοχείου , η προέλευση των επισκεπτών είναι από την Γαλλία , την Ιταλία και την Γερμανία ενώ επιθυμούν να επεκταθούν και στις αγορές της Αγγλίας και της Τσεχίας.Το ξενοδοχείο έχει μέχρι το 2020 συνεργασία με τον γερμανικό tour operator FTI , έχοντας εξασφαλισμένα 60 δωμάτια.  Η οικογένεια έχει συμμετάσχει σε τουριστικές εκθέσεις στην Πολωνία, την Γερμανία και την Αγγλία.
To 40% των επισκεπτών είναι από την εγχώρια αγορά , με τη μέση δαπάνη του Έλληνα ταξιδιώτη να υπολογίζεται στα 80 με 100 ευρώ.Το ξενοδοχείο προσφέρει early booking και δρομολογεί πακέτα προσφορών για διανυκτερεύσεις άνω των 7 ημερών , παρέχοντας παράλληλα και ένα είδος all inclusive το οποίο περιλαμβάνει δύο γεύματα .
grove
Το ξενοδοχείο είναι pet friendly και προσφέρεται ιδανικά για οικογένειες και ζευγάρια . Εξίσου ικανοποιημένοι μένουν και οι τουρίστες τρίτης ηλικίας  και τα άτομα με ειδικές ανάγκες . Ακόμη, υπάρχουν  σκέψεις για επέκταση και στον συνεδριακό τουρισμό, σύμφωνα με την κ. Κελλυ Παναγοπούλου.
Σε απόσταση μόλις 10 χλμ από το Ναύπλιο, η μονάδα  διαθέτει  δυναμικότητα 140 δωματίων με θέα στη θάλασσα της Πλάκας.Περιβάλλεται από κήπους 12 στρεμμάτων από πορτοκαλιές και διαθέτει εστιατόριο 250 ατόμων , εξωτερικό εστιατόριο,πισίνα 200 τμ με ξαπλώστρες και pool bar, parking , γήπεδο τένις, οργανωμένη παραλία, παιδική χαρά και πισινά, γήπεδο βόλεϊ , εξωτερικό σκάκι , ποδήλατα προς ενοικίαση και play room.
grove1
Αξίζει να αναφερθεί, πως το ξενοδοχείο προσφέρει 40 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και προτιμούνται οι ντόπιοι παραγωγοί . Φέτος η διοίκηση του ξενοδοχείου διοργάνωσε πολύμηνα σεμινάρια αγγλικής και γερμανικής γλώσσας για την εκπαίδευση των υπαλλήλων της.
To Grove Seaside Hotel βρίσκεται στο κέντρο των περισσοτέρων αξιοθέατων της Αργολίδας , καθώς απέχει 27 χλμ από τις Μυκήνες , 26 χλμ από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου , 47 χλμ από τα οινοποιεία της Νεμέας και 68 χλμ από το Πόρτο Χέλι και τις αντικρινές Σπέτσες.
Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Κουράκου