Το Sympossio, το γαστρονομικό roadshow με εμπνευστή τον κο Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων του στο εξωτερικό, διευρύνοντας περαιτέρω την μακρά πορεία του που μετρά συνολικά πάνω από 250 εκδηλώσεις, παρουσία σε 70 ευρωπαϊκές πόλεις και τη φιλοξενία πάνω από 5.000 καλεσμένων.

Το Sympossio 2024 είχε θέμα τις Πίτες της Ελλάδας. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ελληνικής γαστρονομίας που διαθέτει πλούσια ιστορία, έντονη διαχρονικότητα, εξαιρετική προσαρμοστικότητα και απολαμβάνει την απόλυτη αποδοχή.

Οι Πίτες «ταξίδεψαν» τη μοναδικότητά τους σε πόλεις της Αγγλίας, Σλοβακίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Πολωνίας και τέλος της Ιταλίας.

Με 14 χρόνια στο ενεργητικό του, το Sympossio και φέτος συνέχισε την αποστολή του που δεν είναι άλλη από την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό μέσω της γαστρονομίας.

Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Tour Operators της Ευρώπης προσκαλέστηκαν σε διαδραστικές μαγειρικές εκδηλώσεις με στοιχεία workshop και υπό την καθοδήγηση και το σχεδιασμό του Executive Chef του Ομίλου Aldemar Resorts, Γιώργου Χατζόπουλου, μαγείρεψαν ελληνικές συνταγές και γνώρισαν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα.

Έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συνέργειες ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, το Sympossio είχε για μια ακόμα χρονιά τη στρατηγική στήριξη των: Aegean, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Κρήτης και των ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του και συγκεκριμένα των: Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος, Μύλοι Παν.Δάκου, Κτήμα Μπριντζίκη, Voliotis Family A.E., Douros Bio Farm.