Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC , δήλωσε: « Το άνοιγμα των« αεροπορικών διαδρόμων »μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Καναρίων Νήσων, του ελληνικού νησιού της Μυκόνου και των Μαλδίβων είναι υπέροχη είδηση ​​για τους Βρετανούς παραθεριστές και μια ώθηση για τα σκληρά ταξίδια Travel & Τουριστικός τομέας.

«Οι σκληρές εργαζόμενες βρετανικές οικογένειες μπορούν να απολαύσουν χαλάρωση στον ήλιο στα τέλη του φθινοπώρου σε αυτά τα σημεία διακοπών στο νησί, ενώ ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια θα επωφεληθούν από την εισροή τουριστών.

«Θα φέρει επίσης τις απαραίτητες ειδήσεις καλωσορίσματος και μια λάμψη ελπίδας στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες πάνω και κάτω στο Ηνωμένο Βασίλειο, απελπισμένοι να εξασφαλίσουν οποιαδήποτε επιχείρηση μπορούν μετά από ένα θλιβερό καλοκαίρι.

«Αυτό δείχνει ότι τα ταξίδια μπορούν να ξαναρχίσουν όταν, μέσω της συνεργασίας και του συντονισμού, εφαρμόζονται τα σωστά μέτρα και πρωτόκολλα για τη διασφάλιση υγιεινής και ασφαλούς ταξιδιού.

«Ωστόσο, είμαστε απογοητευμένοι που περισσότεροι προορισμοί έχουν επιστρέψει στη λίστα καραντίνας της κυβέρνησης, καθώς αυτό θα έχει και πάλι επιζήμιο αντίκτυπο όχι μόνο στους ταξιδιώτες, αλλά και σε ολόκληρο τον τομέα Ταξίδια και Τουρισμός.

«Η τρέχουσα προσέγγιση με καραντίνες τελευταίας στιγμής πρέπει να αλλάξει. Όπως έχει προσαρμοστεί το COVID-19, το ίδιο πρέπει και εμείς. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να αντικαθιστούμε τις αναποτελεσματικές και δαπανηρές καραντίνες με ένα παγκόσμιο πρότυπο δοκιμαστικό καθεστώς κατά την αναχώρηση. “