To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και το Υπουργείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους μέσω της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας (MoU).

Αυτή η ιστορική συμφωνία, ακολουθεί την περσινή επιτυχημένη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής στο Ριάντ και υπογραμμίζει τη δέσμευση του Βασιλείου να ενισχύσει περαιτέρω τον τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού.

Αυτή η συμφωνία ορόσημο ενώνει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα σε μια συντονισμένη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης.

Το Μνημόνιο, που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού του Βασιλείου στο Ριάντ, ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ WTTC και Σαουδικής Αραβίας, εστιάζοντας στην προώθηση βασικών στόχων, όπως η προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη ταλέντων και οι παγκόσμιες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο.

Στόχος της συνεργασίας είναι να αναδείξει τον τουρισμό τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό πρόγραμμα, διευρύνοντας παράλληλα δεξιότητες, καινοτομία, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και τη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού.

Επιπλέον, η συνεργασία θα προωθήσει την ενδυνάμωση και την ένταξη της κοινότητας, καθώς και τη συνεργασία για την ετοιμότητα, τη διαχείριση και την ανάκαμψη κρίσεων, αντλώντας από τα πολύτιμα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Αυτή η επέκταση της συνεργασίας σηματοδοτεί την αφοσίωση του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας να συνεχίσει την ισχυρή υποστήριξή του στον τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή του για ένα πιο ευημερούν και βιώσιμο μέλλον.