Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) στηρίζει τις εγκεκριμένες οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO),για την ασφαλή αποκατάσταση της παγκόσμιας αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Η ειδική ομάδα της ICAO COVID-19 Aviation Recovery (CART) συνεργάστηκε με κυβερνήσεις, εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και τους ενδιαφερόμενους για τη βιομηχανία για να συμφωνήσουν και να δημοσιεύσουν ολοκληρωμένες συστάσεις για μια πολυεπίπεδη προσέγγιση μέτρων για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών.

Τα μέτρα περιλαμβάνονται στο « Απογείωση: Καθοδήγηση για αεροπορικά ταξίδια μέσω της κρίσης δημόσιας υγείας COVID-19 » του ICAO .

Τα μέτρα συμπληρώνουν τα πρόσφατα ανακοινωθέντα πρωτόκολλα Safe Travels του WTTC, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να οδηγήσουν στην επιστροφή ασφαλών ταξιδιών και να επιτρέψουν σε βιομηχανίες όπως ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδοχεία, φιλοξενία, ταξιδιωτικές εταιρείες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, MICE, λιανική και άλλα, να ευδοκιμήσουν ξανά.

Το WTTC, το οποίo αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα “Ταξίδια και Τουρισμός”, αναγνωρίζει τις οδηγίες της ICAO λόγω της αυστηρά ρυθμιζόμενης φύσης του τομέα των αερομεταφορών γενικά και ειδικότερα των αεροπορικών εταιρειών και υποστηρίζει σθεναρά τις οδηγίες «Απογείωσης».

Η σφραγίδα WTTC Safe Travels θα αναγνωρίσει και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από χώρες και προορισμούς που υιοθετούν τα πρωτόκολλα Safe Travels και τις οδηγίες απογείωσης ICAO για τις αερομεταφορές.

Το έργο της CART αναπτύχθηκε μέσω ευρείας βάσης διαβουλεύσεων από τον ICAO με χώρες και περιφερειακούς οργανισμούς, και με σημαντικές συμβουλές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και βασικές ομάδες της αεροπορικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), του Συμβουλίου Διεθνών Αεροδρομίων (ACI World), της Οργανισμός Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροναυτιλίας (CANSO), και το Διεθνές Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (ICCAIA).

Η Gloria Guevara , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που λαμβάνονται σε όλη την ταξιδιωτική εμπειρία θα είναι το κλειδί για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών και την επανεκκίνηση του τομέα Travel & Tourism.

«Η ηγεσία που επέδειξε ο Γενικός Γραμματέας του ICAO, Δρ Fang Lui και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ICAO, Salvatore Sciacchitano, στη διαδικασία CART δίνει στον τομέα των αερομεταφορών την παγκόσμια προσέγγιση που χρειάζεται για να ευθυγραμμίσει τους πολλούς συμμετέχοντες με μέτρα που καθησυχάζουν τους ταξιδιώτες μειώνοντας τους κινδύνους της μετάδοσης COVID-19.

«Συγχαίρουμε τον ICAO για την ανάπτυξη αυτής της κριτικής καθοδήγησης για την αεροπορία σε συνεργασία με βασικούς κλάδους της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της IATA και της ACI. Τώρα καλούμε τις κυβερνήσεις να τις υιοθετήσουν και τις βέλτιστες πρακτικές το συντομότερο δυνατόν, ώστε να σώσουμε έναν τομέα που βρίσκεται ήδη σε αγώνα για επιβίωση. ”

Στοιχεία από την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση Crisis Readiness του WTTC, η οποία εξέτασε 90 διαφορετικούς τύπους κρίσεων τα τελευταία 20 χρόνια, υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και την εφαρμογή τυποποιημένων πρωτοκόλλων για τη μείωση του χρόνου ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την έκθεση οικονομικών επιπτώσεων του WTTC για το 2020, κατά τη διάρκεια του 2019, η το τομές “Ταξίδια & Τουρισμός” ήταν υπεύθυνος για μία στις 10 θέσεις εργασίας (συνολικά 330 εκατομμύρια), συμβάλλοντας 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕγχΠ και δημιουργώντας μία στις τέσσερις από όλες τις νέες θέσεις εργασίας.