Την προσπάθεια για την ανάδειξε του ιατρικού τουρισμού ως ενός σημαντικού πόλου για τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος επισήμανε σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Γεώργιου Τσακίρη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον ιατρικό τουρισμό σήμερα,Πέμπτη,στη Θεσσαλονίκη.

Είναι προφανές ότι η αύξηση αυτή του ΦΠΑ ανατρέπει το καλό κλίμα και την αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά και δυστυχώς μας πηγαίνει πίσω, σε χρόνια πέτρινα, προδιαγράφοντας όχι μόνο ένα ζοφερό τουριστικό μέλλον, αλλά κυρίως μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας μας τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Σε κάθε περίπτωση, παρά τα μέτρα και παρά τις αντιξοότητες, η απάντηση σύμφωνα με τον πρόεδρο είναι η σκληρή δουλειά, καινοτομία και δημιουργικότητα, ώστε τελικά να εξισορροπήσουν την επερχόμενη μείωση της ανταγωνιστικότητάς και να βελτιώσουν την ποιότητα και την τελική τιμή του προϊόντος.

Στο πλαίσια αυτής της προσπάθειάς θα επικεντρωθούν στο τρίπτυχο:
•Διαφοροποίηση
•Εμπλουτισμός του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος
•Ανάδειξη Ανταγωνιστικών Πλεονεκτημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε., 3 χρόνια πριν, για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα του Ιατρικού Τουρισμού.
Σύμφωνα με τον κ.Τσακίρη ο Ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της υψηλής εποχικότητας του Ελληνικού τουρισμού.

Τέλος,ο κ.Τσακίρης επισήμανε πως ο ελληνικός τουρισμός χωρίς ελληνικά ξενοδοχεία, όπως και Ιατρικός τουρισμός χωρίς ελληνικά ξενοδοχεία δεν γίνεται.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία, σε αντίθεση με όσα πολλοί πιστεύουν, τα τελευταία 4 χρόνια της κρίσης έχουν δώσει σημαντικές μάχες τόσο για την οικονομική τους επιβίωση, όσο και για την αντιμετώπιση των ρεφορμιστικών αξιώσεων των εκπροσώπων των δανειστών. Αξιώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν λογικές, αλλά σε πολλές άλλες ήταν παράλογες και υπαγορευόμενες από συμφέροντα.