Αρνητικές επιδόσεις κατέγραψε και τον Μάιο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να καταγράφει πτώση κατά 96,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, καθώς μόνο 84.000 διακινήθηκαν.

Ο Μάιος ήταν ο δεύτερος στη σειρά μήνας κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες αεροπορικές πτήσεις λόγω της πανδημίας Covid-19 και των επιπτώσεών της στο αεροπορικό ταξίδι.

Ο αριθμός των επιβατών, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψε μείωση της τάξης του 91,7% και 98,4% αντίστοιχα. Ελάχιστα υψηλότερα επίπεδα παρουσίασε η κίνηση εσωτερικού κατά το δεύτερο μισό του μήνα, λόγω της σταδιακής απελευθέρωσης των μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Η εικόνα το 5μηνο

Σε επίπεδο πενταμήνου, η κίνηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανήλθε στο επίπεδο των 3,6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 58,5% σε σχέση με το 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου. Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 58,9%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 57,7%.

Ο αριθμός των πτήσεων στο αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2020 ανήλθε σε 41.759, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 46,3% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαρτίου-Μαΐου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 43,3% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 48,4%.