Το οικονομικό ξενοδοχείο Premier Inn πρόκειται να μετατρέψει έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης στο κέντρο του Λονδίνου σε μια ιδιοκτησία 207 δωματίων.

Ειδικότερα, η Whitbread, η οποία κατέχει το Premier Inn, έχει εξασφαλίσει άδεια σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός κόμβου από το ξενοδοχείο Premier Inn κάτω από το The Brunswick Centre στην περιοχή Bloomsbury της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο εν λόγω χώρος χρησιμοποιείται σήμερα ως διώροφος χώρος στάθμευσης κάτω από το διατηρητέο κτήριο κατοικιών και λιανικής πώλησης Grade II, το οποίο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Η ανάπλαση του κτιρίου, που πρόκειται να ξεκινήσει αργότερα φέτος, θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση τεχνολογίας φωτισμού, ο οποίος ρυθμίζει το φως καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου της ημέρας. Εν τω μεταξύ, οι ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή του κέντρου θα παρέχουν ενέργεια στο ξενοδοχείο.

Ο Jonathan Langdon, ανώτερος διευθυντής εξαγορών για τη Whitbread, δήλωσε: «Η Whitbread μετατρέπει πρώην κτίρια λιανικής και γραφείων σε επιτυχημένα ξενοδοχεία Premier Inn και κόμβο της Premier Inn εδώ και σχεδόν 20 χρόνια».