Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα της τρέχουσας χρήσης, προχώρησε η Coca-Cola Co, καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη για το 3ο τρίμηνο του έτους.

Η εταιρία επικαλέστηκε για την αισιόδοξες προβλέψεις το γεγονός ότι η ζήτηση θα παραμείνει σταθερή για τα ζαχαρούχα αναψυκτικά της εν μέσω πολλαπλών αυξήσεων των τιμών που ήρθαν για να μετριάσουν την επίδραση του αυξανόμενου κόστους.

Αναλυτικότερα τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,83 δισ. δολάρια ή 65 σεντς ανά μετοχή, από τα 2,47 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 10% στα 11,1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 10,52 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα οργανικά έσοδα, που δεν περιλαμβάνουν τις επιδράσεις από το ισχυρότερο δολάριο, θα αυξηθούν κατά 14%-15% το 2022 σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για αύξηση 12%-13%.

Προβλέπει ακόμη ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν 6%-7% σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 12%-13%.