Πρωταθλήτριες στις φορολογικές παραβάσεις αναδείχθηκαν η Αθήνα και η Σαντορίνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου στις περιοχές.

Ελέγχθησαν 37 καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις και σε 13 από αυτές διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε:

Σε τέσσερα εστιατόρια, ένα κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων και δύο καταστήματα ενοικίασης ομπρελών στη Σαντορίνη, καθώς σε ένα παντοπωλείο στην Κυψέλη Αττικής, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και μη έκδοση συνολικά 54 αποδείξεων.

Σε κομμωτήριο στον Άγιο Ελευθέριο Αττικής, έκδοση 15 αθεώρητων Δελτίων Αποστολής αγαθών.

Σε ένα κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων και σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στη Σαντορίνη, μη ενημέρωση του πρόσθετου Βιβλίου Κίνησης Οχημάτων.

Σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, κατάστημα ενοικίασης ομπρελών – καθισμάτων και εστιατόριο – καφετέρια στη Σαντορίνη, μη επίδειξη των τηρούμενων φορολογικών βιβλίων για τον Ιούνιο του 2012 και της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. για το Β΄ τρίμηνο του 2012.

Σε κατάστημα ενοικίασης ομπρελών στη Σαντορίνη, μη τήρηση των φορολογικών βιβλίων για την περίοδο από 01-01-2012 έως και 30-06-2012.

Σε καφετέρια ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, μη επίδειξη του Βιβλίου Συντήρησης και Επισκευών για ένα φορολογικό μηχανισμό.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες που θέλουν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων μπορούν να το κάνουν στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr