Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις των ξενοδόχων Λακωνίας για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Δημήτρη Πολλάλη να ζητάει μέσω του Tourism Today τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού από το νέο υπουργείο. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και συνάντηση των ξενοδόχων με τη νέα υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη προκειμένου να παρουσιαστούν όχι μόνο τα προβλήματα του προορισμού, αλλά και οι πολύ σημαντικές δράσεις που τρέχει η Ενωση Ξενοδόχων Λακωνίας.

 

Μια απο αυτές είναι και η υλοποίηση εφαρμογής για έξυπνα κινητά στην οποία ο χρήστης με ένα “κλίκ στη Λακωνία” θα μπορεί να έχει μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την περιοχή. Μάλιστα ο κ. Πολλάλης σημείωσε ότι αυτή η εφαρμογή, που θα είναι δωρεάν για το χρήστη, θα ξεκινήσει στις 15 Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση ο δικτυακός τόπος www.monemvasia.gr αποτελεί την καλύτερη πηγή ενημέρωσης για τον υποψήφιο τουρίστα, που θα θέλει να επισκεφτεί την περιοχή.

 

Παραμένοντας στο πλέγμα των δράσεων για την τόνωση του μετώπου του εγχώριου τουρισμού στην περιοχή η ένωση ξενοδόχων έχει αναθέσει σε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον επικοινωνιολόγο Φώτη Παντόπουλο την επικοινωνιακή πολιτική της ένωσης. Οπως τονίζει  ο κ. Παντόπουλος η κρίση που βιώνει η Ελλάδα αλλά και η περιοχή της Λακωνίας ειδικότερα ανέδειξε την παντελή απουσία προβολής της περιοχής, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στην εικόνα των κρατήσεων.

 

Η κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την περιοχή της Λακωνίας με τους ξενοδόχους να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων. Ηδη η πτώση ξεπερνάει το 50% στις κρατήσεις και ευχή όλων είναι η πτώση να σταματήσει εκεί και να μην επηρεάσει τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων.

 

Κώστας Χαλκιαδάκης