Voucher ισχύος 18 μηνών αντί επιστροφής προκαταβολών, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN.

Όπως τόνισε η νομοθετική ρύθμιση θα ψηφισθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και πριν από το Πάσχα, προκειμένου οι τουριστικές επιχειρήσεις να αποζημιώνουν τους πελάτες που λόγω κορωνοϊού αναγκάστηκαν να μην πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους.

“Το ζήτημα των προκαταβολών είναι τεράστιο ζήτημα, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοχάρης. Θα έρθει άμεσα διάταξη σε όλους τους φορείς του τουρισμού, στις τουριστικές επιχειρήσεις, να δίνουν τη δυνατότητα με το voucher να μην χρειάζεται να επιστρέφουν τις προκαταβολές.
Θα υπάρξει προσπάθεια για μια πανευρωπαϊκή γραμμή. Θα δίνεται μία πίστωση χρόνου για 18 μήνες για να χρησιμοποιηθεί η κράτηση με το κουπόνι αυτό. Η διάταξη αυτή θα περάσει στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες”.

Tο υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη ετοιμάζεται επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη του μέτρου.