Η Ένωση Εργαζομένων του αεροδρομίου του Heathrow ακύρωσε τη σημερινή απεργία, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται και το σενάριο για συνέχιση της απεργίας από αύριο Τρίτη να παραμένει ακόμη ανοιχτό.

Με το 88% των εργαζόμενων να είναι υπέρ της απεργίας, το αεροδρόμιο προληπτικά έχει ακυρώσει 177 πτήσεις, το οποίο στατιστικά αφορά μία στις επτά αναχωρήσεις.

Σχετικά με την προγραμματισμένη απεργία της Τρίτης, εκπρόσωπος του Heathrow δήλωσε ότι οι αρχές του αεροδρομίου συνεργάζονται στενά με τις αεροπορικές εταιρείες για να εντοπίσουν ποιες αναχωρήσεις πτήσεων πρέπει να ακυρωθούν.

Ακόμη αεροπορικές όπως η Virgin Atlantic και η Cathay Pacific θα απογειώνονται προσωρινά από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, γι’ αυτό το αεροδρόμιο προτείνει στους επιβάτες να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών του αερομεταφορέα τους.

Η British Airways θα πραγματοποιήσει τις πτήσεις που ακυρώθηκαν αύριο, προειδοποιώντας τους επιβάτες για καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του ελέγχου και την αποφυγή μεγάλου μεγέθους αποσκευών.

Η Ένωση Εργαζομένων του Heathrow ανακοίνωσε δύο ακόμη πιθανές απεργίες στις 23 και 24 Αυγούστου.