Ακόμα πέντε σωροί προστέθηκαν την Τρίτη στον τραγικό απολογισμό της βύθισης του Costa Concordia, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 11, ενώ λίστα με 21 αγνοουμένους, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο καπετάνιος Francesco Schettino αποφυλακίστηκε τελικά, αλλά βρίσκεται  σε κατ ‘οίκον περιορισμό και  κατηγορείται από τον εργοδότη του ότι διακινδυνεύσε τη ζωή των 4.200 επιβατών καθώς και ότι του κόστισε μισό δισεκατομμύριο δολάρια, λόγω των απερίσκεπτων και επιπόλαιων κινήσεων του.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν εκρηκτικά ώστε να  ανατινάξουν  τις πολυτελείς καμπίνες, τα μπαρ και τα ιαματικά λουτρά μέσα στο ημι-βυθισμένο πλοίο στην πορεία αναζήτησης επιζώντων, χάνοντας όμως, γρήγορα ,κάθε ελπίδα.

Το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο, ένα πλωτό παλάτι με μπαρ, spa, αίθουσες επισήμων και γήπεδα τένις, αναποδογύρισε τη Δευτέρα, απειλώντας να βυθιστεί κάτω από τα νερά της Μεσογείου.

Ο κατάλογος των αγνοούμενων περιλαμβάνει 13 Γερμανούς, 4 Γάλλους, 5 Ιταλούς και 2 Αμερικανούς επιβάτες, μαζί με 4 μέλη του πληρώματος από την Ιταλία, την Ινδία, την Ουγγαρία και το Περού.

Κώστας Μπιλιάνης