Απότομη αύξηση στα τουριστικά της έσοδα αναμένεται να καταγράψει η Ταϊλάνδη τα επόμενα χρόνια καθώς η προσπάθειά της να προσελκύσει περισσότερους «ποιοτικούς τουρίστες» φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις επισκεπτών στο βασίλειο έχουν υποστεί αργούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, η τουριστική αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) είναι πεπεισμένη ότι θα επιτύχει σημαντική αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό το 2018.

“Προχωρώντας προς τα εμπρός, η ΤΑΤ θα επικεντρωθεί στην αύξηση του αριθμού των ποιοτικών τουριστών”, δήλωσε ο διοικητής του τουριστικού συμβουλίου. “Προβλέπουμε ότι η τουριστική βιομηχανία θα φέρει έσοδα ύψους THB3,1 τρισεκατομμύρια (US $ 90,8 δισ.) το 2018, από 2,7 τρις. THB φέτος”.

Εάν αυτό επιτευχθεί, συνολικά το 2018 θα σημειώσει αύξηση σχεδόν 15% σε σύγκριση με το 2017. Τα έσοδα από τον διεθνή τουρισμό αναμένεται να καταγράψουν άνοδο 17% αγγίζοντας τα 2,1 τρις. THB, ενώ τα εγχώρια έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 5% σε 1 τρις. THB.

Πάντως, ενώ η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της Ταϊλάνδης έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες – εν μέρει ως αποτέλεσμα της καταστολής του μηδενικού μπατ και εν μέρει λόγω άλλων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων οικονομικών ζητημάτων, οι αφίξεις επισκεπτών στη χώρα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά. Ο κυβερνήτης Yuthasak αποκάλυψε επίσης ότι η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να ευελπιστεί ότι θα καλωσορίσει σχεδόν 35 εκατ. διεθνείς επισκέπτες το 2017, από 34 εκατ. πέρυσι, ενώ τα εγχώρια ταξίδια προβλέπεται να αυξηθούν από 145 εκατ. σε 154 εκατ.

Τέλος η Bangkok Post ανέφερε επίσης ότι ο Τουριστικός Οργανισμός Ταϊλάνδης δήλωσε ότι θα επικεντρώσει τις προσπάθειες μάρκετινγκ με σκοπό την  προσέλκυση «για πρώτη φορά επισκεπτών από πόλεις δεύτερης βαθμίδας στην Ευρώπη και στην Κίνα.