loutrathermisΤην άμεση αξιοποίηση των λουτρών Θέρμης ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας με ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, εδώ και 9 χρόνια ζητά την αξιοποίηση των λουτρών και της έκτασης των 500 στρεμμάτων από το Δήμο Θεσσαλονίκης, χωρίς ανταπόκριση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας:

“Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας εδώ και 9 χρόνια ζητά την άμεση αξιοποίηση των λουτρών Θέρμης και της τεραστίας έκτασης των 500 στρεμμάτων από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Στα χρόνια της διοίκηση του δήμου από την παράταξη Παπαγεωργόπουλο σε κάθε διαμαρτυρία του Πανελληνίου Συλλόγου σχετικά με τα λουτρά η απάντηση ήταν ότι γίνεται μελέτη για την ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Εδώ και δυο χρόνια στον δήμο έχουμε μία νέα δημοτική αρχή τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη. Διατυπώσαμε το ίδιο ερώτημα και δυστυχώς πήραμε και πάλι την ιδία απάντηση.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι ο σύλλογος μας όταν συζητήθηκε η μεταφορά της Δ.Ε.Θ. πρότεινε την μεταφορά της σε αυτόν τον τεράστιο χώρο με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των λουτρών και την προβολή του θεραπευτικού τουρισμού.

Εμείς σχετικά για τη δημιουργία λαχανόκηπου δεν έχουμε αντίρρηση, καταγγέλλουμε όμως την αδράνεια και τη αδιαφορία του δήμου για την λουτρόπολη.

Ζητούμε μάλιστα και από την δήμο Θέρμης, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται η έκταση αυτη να πάρει θέση πάνω σε αυτό το θέμα.”