Η ολοένα και πιο δημοφιλής πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών, το Άμστερνταμ που προσελκύει πάνω από 14 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, παίρνει δημιουργικές και όχι απαγορευτικές λύσεις στην υπερπληθώρα τουριστών.

Είμαστε μια ανοιχτή, ανεκτική πόλη, δήλωσε ο επικεφαλής τουρισμού Geerte Udo.

Πώς μπορείτε να φανταστείτε να λέμε στους επισκέπτες “δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ;”

Τι θα κάνουν;

Θα κατευθύνουν και θα “μοιράζουν” την ροή των τουριστών.

Με σύμμαχο την τεχνολογία μία ομάδα “εργασίας” ανέλυσε -από τα στοιχεία της Άμστερνταμ City Card  για μετακινήσεις και δωρεάν αξιθέατα- την συμπεριφορά των ταξιδιωτών και έχει ετοιμάσει εναλλακτικές λύσεις για την αλλαγή του τρόπου κίνησης τους προκειμένου να τους διευκολύνει να αποφύγουν τις ουρές στα δημοφιλή spot.

Για παράδειγμα όλοι όσοι επισκέπτονται την πόλη πηγαίνουν στο Μουσείο Βαν Γκογκ το πρωί και παίρνουν το καραβάκι για βόλτα το απόγευμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο και στα δύο σημεία.

Κατά την διάρκεια αγοράς της City Card, θα προτείνεται στους επισκέπτες να πάνε βόλτα με το πλοίο το πρωί για να αποφύγουν τα πλήθη.

Μία άλλη κίνηση είναι σε επίκαιρα σημεία να υπάρχουν οθόνες με live ροή από την κίνηση στα πιο δημοφιλή μέρη, ώστε να αποφύγουν τις ουρές οι ταξιδιώτες.

Στην στρατηγική συμπεριλαμβάνονται και προτάσεις για αξιοθέατα εκτός πόλης, προσβάσιμα με τις δημόσιες συγκοινωνίες στο πλαίσιο προσφοράς της City Card.