Σε τουριστικό προορισμό με σημαία τον Πολιτισμό εξελίσσεται η Άνδρος χάρη στις ποικίλες εκδηλώσεις που σχεδόν καθημερινά οργανώνονται στο νησί.

Το πλούσιο φεστιβάλ που καλύπτει όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων και τα διαρκή καλλιτεχνικά δρώμενα στο ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, δίνουν ξεχωριστή διάσταση που σε συνδυασμό με την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος και τις γιορτές που διοργανώνονται δίνουν ζωντάνια και ποιοτική διάσταση στον προορισμό.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Άνδρου κ.Θεοδόσης Σουσούδης τόνισε: “H Άνδρος, χάρη στους ευεργέτες, τους εξέχοντες συντοπίτες, αλλά και τους επαγγελματίες και τους πολίτες της έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας τόπος με ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η Τέχνη και γενικά ο Πολιτισμός.”

Βασική επιδίωξη είναι η διάδοση των ιδιαίτερων στοιχείων του τουριστικού και όχι μόνο προϊόντος του νησιού σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Δήμος Άνδρου είναι ευτυχής με τη διαπίστωση της απόκρισης στο πρόσωπο πολλών επιφανών επισκεπτών του νησιού.

Ο κ.Θεοδόσης Σουσούδης ευχαρίστησε δημόσια την Πρέσβη της Βρετανίας κα. Kate Smith, για τα κολακευτικά και τιμητικά της λόγια έπειτα από την επίσκεψή της στο νησί.

Παρόμοια είχε εκφραστεί για την Άνδρο και ο Πρέσβης της Γαλλίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις λεμονιού, καθώς και ο Αμερικάνος Πρέσβης κος. Πάιατ.