Οι διοργανωτές εταιρικών συναντήσεων και εκδηλώσεων στην Ευρώπη συνεχίζουν να βλέπουν τους προϋπολογισμούς τους να αυξάνονται, παρά τις ανησυχίες για αύξηση του κόστους, σύμφωνα με νέα έρευνα από τον εξειδικευμένο πάροχο τεχνολογίας Cvent.

Η έρευνα σε 600 προγραμματιστές στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το 67% είχε υψηλότερους προϋπολογισμούς για δια ζώσης και υβριδικές εκδηλώσεις το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  • Το 22% αναμένει ότι οι προϋπολογισμοί εκδηλώσεων των εταιρειών τους θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 20% το 2024.
  • Ο πληθωρισμός ήταν η κύρια ανησυχία για το 38% των προγραμματιστών εκδηλώσεων.
  • Το 77% αναμένει ότι το κόστος διοργάνωσης εκδηλώσεων παρόμοιου μεγέθους θα αυξηθεί έως και 20% το 2024 σε σύγκριση με φέτος.

Η ανησυχία για το αυξανόμενο κόστος είναι ιδιαίτερα έντονη στη Γερμανία, όπου το 84% των προγραμματιστών προβλέπει ότι το κόστος εκδηλώσεων θα αυξηθεί έως και 20% τους επόμενους 12 μήνες.

Η έρευνα υπογράμμισε τα συνεχιζόμενα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού σε χώρους και ξενοδοχεία.

  • Το 30% των ερωτηθέντων ανέφερε τους αργούς χρόνους απόκρισης σε διάφορα αιτήματα.
  • Το άπειρο προσωπικό του ξενοδοχείου.
  • Τις μειωμένες ανέσεις.

Άλλες προκλήσεις περιλάμβαναν κακές εμπειρίες παρακολούθησης (25%), έλλειψη δωματίων ξενοδοχείων (24%) και απώλεια σχέσεων με προμηθευτές (20%).

Περίπου το ένα τρίτο (32%) των διοργανωτών εκδηλώσεων στην Ευρώπη δήλωσαν ότι ήθελαν να λάβουν πληροφορίες βιωσιμότητας ως μέρος της διαδικασίας προμήθειας του χώρου. Μάλιστα το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε στο 40% για τους διοργανωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα βασικά θέματα ήταν η κατανάλωση ενέργειας, η προέλευση των τροφίμων, η ουδετερότητα του άνθρακα, η κατανάλωση νερού και η πολιτική απορριμμάτων/ανακύκλωσης.

 

Κορυφαίοι προορισμοί για εταιρικές εκδηλώσεις

Ενώ η Δυτική Ευρώπη παραμένει η κορυφαία επιλογή ως προορισμός για συναντήσεις, η Cvent είπε ότι η Ανατολική Ευρώπη «κερδίζει δημοτικότητα» μεταξύ των σχεδιαστών.

Η διεξαγωγή εκδηλώσεων στο εσωτερικό είναι ολοένα και πιο σημαντική με το 61% των προγραμματιστών να στοχεύουν να φιλοξενήσουν περισσότερο από το 50% των προσωπικών εκδηλώσεών τους στη χώρα καταγωγής τους.