Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας που καταφθάνουν στα βρετανικά λιμάνια σύμφωνα με τα στοιχεία της CruiseBritain.

Οι κρουαζιέρες γύρω από τη Βρετανία και την Ιρλανδία συνεχίζουν να θεωρούνται ένας ιδανικός τρόπος εξερεύνησης της ποικιλίας των ακτών, των κάστρων, των πόλεων και της υπαίθρου της Μεγάλης Βρετανίας προσφέροντας πληθώρα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων στην ξηρά.

Την τελευταία δεκαετία, οι επιβάτες έχουν τετραπλασιαστεί αγγίζοντας τα 1,415 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 17% σε σχέση με το 2016. Πέρυσι 1, 1 εκατομμύρια επιβάτες ξεκίνησαν την κρουαζιέρα τους σε ένα βρετανικό λιμάνι, που σημαίνει αύξηση 6% σε σχέση με το 2016.

Οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων έφθασαν από 68 διαφορετικά λιμάνια το 2018 και κατέβηκαν στην ξηρά για μια ημέρα από 120 πλοία. 56 διαφορετικές γραμμές κρουαζιέρας επισκέφθηκαν λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου όπως και το Douglas (Νήσος Μαν), το Dover, το Tyne, το Torquay, το Forth και το Fishguard, σε ορισμένα από τα οποία παρατηρείται και μεγάλη περιφερειακή ανάπτυξη.

“Καθώς η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας συνεχίζει την αναπτυξιακή τάση της, είμαστε βέβαιοι ότι η Βρετανία ως προορισμός κρουαζιέρας θα αγκαλιάσει αυτήν την τάση σχολίασε ο James Stangroom, πρόεδρος της CruiseBritain.

Η Βρετανία μπορεί πραγματικά να προσφέρει ένα λιμάνι για κάθε κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει αυτήν την περίοδο.”