Οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 50% από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας της χώρας, οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 48% από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022. Το εν λόγω ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από την αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων κατά 7% την ίδια περίοδο και την αύξηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων κατά 16%.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι τιμές μειώθηκαν δραστικά κατά την έναρξη της πανδημίας, αλλά ανέκαμψαν το 2021, με αποκορύφωμα τις τιμές ρεκόρ τον Ιούλιο του 2021. Αν και έχουν μειωθεί από πέρυσι, εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερες  από το κόστος πριν από την πανδημία.

Τα δεδομένα από μια πρόσφατη μελέτη NerdWallet για κρατήσεις 360 ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων διαπίστωσαν ότι η Enterprise είναι συνήθως η φθηνότερη από τις μάρκες ενοικίασης αυτοκινήτων, ενώ η National είναι η πιο ακριβή. Η ανάλυση έδειξε επίσης ότι τα ενοίκια της τελευταίας στιγμής είναι συνήθως πιο προσιτά από εκείνα που έχουν κρατηθεί μήνες νωρίτερα.

Η Παγκόσμια Πρόβλεψη Επιχειρηματικών Ταξιδιών για το 2023 διαπίστωσε ότι οι  τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,3% το 2022 και άλλο 6,8% το 2023.

Ο κλάδος παραμένει περιορισμένος στη χωρητικότητα και οι εταιρείες που μείωσαν τα μεγέθη του στόλου στον απόηχο της πανδημίας δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως.