Η Tουρκία αναμένει να δεχθεί πάνω από 1,8 εκατ. τουρίστες υγείας το 2023, με αύξηση περίπου 30%, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB), Firuz Bağlıkaya.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜİK), ο αριθμός των επισκεπτών που ήρθαν στην Τουρκία για λόγους υγείας και ιατρικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, ξεπέρασε το 1,4 εκατ. πέρυσι.

Δηλώνοντας ότι η ανοδική τάση συνεχίστηκε φέτος, ο Bağlıkaya είπε ότι τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, ο αριθμός των επισκεπτών που ήρθαν στην Τουρκία για λόγους υγείας και ιατρικούς λόγους αυξήθηκε κατά 37,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, φτάνοντας τους 474.114.

Αναμένουν ότι η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

Τόνισε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς στον κόσμο στον τομέα του τουρισμού υγείας.

Ποιες ειδικότητες προτιμούν οι ταξιδιώτες

Η γυναικολογία, η εσωτερική ιατρική, η οφθαλμολογία, η ιατρική βιοχημεία, η γενική χειρουργική, η οδοντιατρική, η ορθοπεδική και τραυματολογία, οι λοιμώδεις ασθένειες και η ΩΡΛ είναι οι κλινικές ειδικότητες που προτιμούν περισσότερο οι διεθνείς ασθενείς που έρχονται για τουρισμό υγείας, είπε ο Bağlıkaya.

 

Πέρα από αυτά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εφαρμογές μεταμόσχευσης μαλλιών, αισθητικής και ομορφιάς.

Ο Bağlıkaya πρόσθεσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από ταξιδιωτικά γραφεία που εργάζονται ως εξουσιοδοτημένοι ενδιάμεσοι οργανισμοί στον τομέα του τουρισμού υγείας, σημαντικό μέρος των επισκεπτών που επισκέπτονται την Τουρκία για λόγους υγείας έρχονται για μεταμόσχευση μαλλιών.

Το πιο σημαντικό κέντρο μεταμόσχευσης μαλλιών από άποψη προορισμού είναι η Κωνσταντινούπολη, είπε.

Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, η Αττάλεια και η Σμύρνη έχουν αρχίσει επίσης να δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών υγείας για μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτή είναι μια εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη.

Αναμένουν ότι ο αριθμός των ατόμων που έρχονται για μεταμόσχευση μαλλιών θα αυξηθεί κατά περίπου 20% φέτος σε σύγκριση με το 2022.

Ο Bağlıkaya είπε ότι η Τουρκία αναπτύσσεται διψήφια στον τομέα του τουρισμού υγείας.

Αυξημένα έσοδα

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα έσοδα από τον τουρισμό υγείας αυξήθηκαν κατά 10,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, φτάνοντας τα 453,7 εκατομμύρια δολάρια.