Σε ευρεία σύσκεψη στα Χανιά για τον τουρισμό συμμετείχε ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης, συνοδευόμενος από στελέχη της εταιρείας.

Σκοπός της συνάντησης που έγινε στον δήμο Χανίων με πρωτοβουλία της αεροπορικής εταιρίας, ήταν το μέλλον των πτήσεων της από και προς τα Χανιά.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, στα Χανιά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επόμενες κινήσεις προκειμένου να σωθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η φετινή χρονιά. Και τονίστηκε η ανάγκη επικοινωνίας και στενής συνεργασίας μεταξύ φορέων και κλάδων ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης και δυσοίωνης κατάστασης.

“Ο πήχης για τον Τουρισμό ξεκινάει από το μηδέν, επεσήμανε ο κ.Βασιλάκης. Παραμένουμε εξαρτημένοι από τις αποφάσεις χωρών για το πως θα κινηθούν οι πολίτες τους. Θέλει ευρηματικότητα, οι μεγάλες χώρες είναι δύσκολες και πρέπει να κοιτάξουμε άλλες αγορές”.

Άνοιγμα σε Κύπρο, Ισραήλ και Ρουμανία για τα Χανιά

Για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής της Aegean Airlines είπε, πως “θα κοιτάξουμε τι μπορεί να γίνει παραπάνω με τις αγορές της Ρουμανίας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Πρέπει να “χτίσουμε” για την επόμενη χρονιά, αυτή είναι πορεία για την φετινή απώλεια, να κερδίσουμε του χρόνου”.

Ο κ. Βασιλάκης σχετικά με την Σκανδιναβική αγορά που μονοπωλούν τα Χανιά και η πτώση της δημιουργεί πρόβλημα, επεσήμανε πως “αν υπήρχε μια μεγαλύτερη διασπορά, στην Γερμανική και στην Αγγλική αγορά, με μεγαλύτερα ποσοστά, θα μπορούσε να υπάρξουν περισσότερες πτήσεις από εδώ.
Αυτό διαφοροποιεί λίγο τα Χανιά σε σχέση με το Ηράκλειο, το οποίο από την άλλη, σας δίνει ένα πλεονέκτημα στην συγκεκριμένη αγορά, η οποία είναι πάρα πολλή πιστή”.

Η βάση της Aegean στα Χανιά

Η Σκανδιναβική αγορά, συνδέεται και με την βάση της αεροπορικής εταιρείας στα Χανιά.

“Τα Χανιά έχουν μια βάση που είναι η Αμερικάνικη κι έχουν κι ένα αεροπλάνο της Aegean, το οποίο είναι εδώ, πολλά χρόνια, αλλά φέτος ναι μεν θα είναι εδώ, αλλά λόγω της έλλειψης της Σκανδιναβικής αγοράς, δεν θα κάνει τις πτήσεις που θα ήθελε να κάνει, τόνισε ο Ευτύχιος Βασιλάκης.
Γι αυτό επαναλαμβάνω συζητήσαμε, τι μπορούμε να κάνουμε το διάστημα Ιουλίου Αυγούστου, που δείχνει να είναι χαμένο”.

Ε. Βασιλάκης: “Μια χαρά τα τέλη της Fraport για τα Χανιά”

Σχετικά με τα τέλη της Fraport στο αεροδρόμιο των Χανίων ο πρόεδρος της Aegean, δήλωσε πως “τα τέλη είναι δικαιολογημένα και είναι μια χαρά.

Είμαι ευχαριστημένος με τη λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η εταιρία Fraport Greece στη χώρα. Μπορεί να γίνει μια συνεννόηση με μέριμνα του κράτους, για να υποστηριχθεί μια πολιτική επανάκαμψης της αγοράς”.