Όλο το φάσμα συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας στους τομείς των Υποδομών και των Μεταφορών συζήτησαν στη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yevgeny Ditrikh.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις σιδηροδρομικές μεταφορές και υποδομές. Έμφαση δόθηκε επίσης στην ανάγκη σύμπραξης Ελληνικών και Ρωσικών εταιρειών στα μεγάλα έργα υποδομών στις επικράτειες των δυο χωρών, ενώ συζητήθηκε και η από κοινού ανάληψη έργων σε τρίτες χώρες.

Ιδιαίτερης σημασίας πλεονεκτήματα για τη συνεργασία αυτή, αποτελούν τόσο η τεχνογνωσία και εμπειρία των ρωσικών σιδηροδρόμων, όσο και των ελληνικών τεχνικών εταιρειών, καθώς και η εμπειρία εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών κανονισμών και προτύπων.

Η εντατικοποίηση και η επέκταση των πεδίων συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας στους τομείς των Μεταφορών και των Υποδομών, καθώς και η δυνατότητα σύναψης συμφωνίας για την προώθηση αυτής της συνεργασίας, αποτυπώθηκε στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας, κατά τη 12η συνάντηση της.