Τουριστικά προγράμματα προς την Κύπρο ξεκινά από το 2013 κινέζος τουρ οπερέιτορ, που υπόσχεται «κάποιες χιλάδες» αφίξεις Κινέζων τουριστών στη Μεγαλόνησο, εφόσον, βεβαίως, επιλυθούν ζητήματα σχετικά με την έκδοση της βίζας και την αεροπορική σύνδεση.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού  Αλέκος Ορουντιώτης, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην Κύπρο, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του Οργανισμού επικεντρώνονται στην προσέλκυση Κινέζων τουριστών τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2013. 

Οπως είπε ο ΚΟΤ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με μεγάλη κινεζική αεροπορική εταιρεία γι’ αυτό το θέμα, αλλά και με τις Κυπριακές Αερογραμμές, «οι οποίες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για να εκτελέσουν κάποιες πτήσεις σε περίπτωση που ανοίξει η αγορά». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ΚΟΤ είναι έτοιμος να προχωρήσει και με την προβολή και τη διαφήμιση της Κύπρου τόσο στην Κίνα όσο και στο Χόνγκ Κονγκ. 

Εκτός από την Κίνα, η Κύπρος στρέφεται και στις αγορές της Ουκρανίας, η οποία διαθέτει, όπως είπε ο πρόεδρος του ΚΟΤ, «50 εκατομμύρια εν δυνάμει τουρίστες», του Καζακστάν και της Ιαπωνίας.

Γιάννης Παπαδόπουλος