Ένα είδος ψυχαγωγίας από τα παλιά επιστρέφει, καθώς είναι συμβατό με την κοινωνική απόσταση – Η επιστροφή των Drive-in κινηματογράφων είναι γεγονός και ξεκινά από τη Γερμανία.

Σε ορισμένες πόλεις, ανοίγουν ήδη νέοι κινηματογράφοι drive in, σύμφωνα με την εφημερίδα Morgenpost.

H επίσκεψη σε έναν υπαίθριο drive-in κινηματογράφο με IX είναι μία από τις λίγες δραστηριότητες αναψυχής που είναι δυνατόν να γίνουν στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου, επί του παρόντος υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές για την κατανομή συχνοτήτων από ποτέ (πρόκειται για ραδιοφωνικές συχνότητες μέσα από τις οποίες περνά ο ήχος της ταινίας μέσα στα αυτοκίνητα).

Από τις αρχές Μαρτίου, η αρχή έχει διαθέσει 43 ραδιοσυχνότητες για κινηματογραφικούς κινηματογράφους σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε επίσημος εκπρόσωπος του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου. «Πριν από την κρίση της Κορώνας, ζητήθηκαν μόνο λίγες συχνότητες για κινηματογράφους.» Άλλες περίπου 80 αιτήσεις για εκχώρηση συχνότητας εκκρεμούν και αναμένεται η έγκρισή τους σύντομα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου πρέπει να δώσει άδεια στους κινηματογράφους για να μεταδίδουν τον ήχο των ταινιών στα ραδιόφωνα του αυτοκινήτου. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν συγκρούεται με άλλα ραδιοσήματα και δεν προκαλεί παρεμβολές.

Έτσι, για πολλούς σε απομόνωση, ο κινηματογράφος drive-in είναι μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση σε τηλεοπτικά προγράμματα και υπηρεσίες streaming, όπως η Netflix που σας κρατούν στον καναπέ στο σπίτι.

Οι θεατές μπορούν να σηκώσουν τα πόδια τους, να φέρουν το σκυλί τους μαζί τους, να καπνίσουν ένα τσιγάρο – και φυσικά να πνίξουν χωρίς τις περίεργες ματιά των άλλων σινεμά. Δεν υπάρχουν θόρυβοι από τσάντες ή δυνατά μάσημα ή θόρυβοι από τους άλλους θεατές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αυτοκίνητο.