Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, το πολυτελές θέρετρο στη βορειοανατολική ακτή του ελληνικού νησιού της Κρήτης, άνοιξε ξανά επίσημα μετά την ολοκλήρωση μιας εκτεταμένης ανακαίνισης και επανασχεδιασμού.

To θέρετρο που διαχειρίζεται η Zeus International Hotels & Resorts. προηγουμένως είχε υποβληθεί σε δύο στάδια ανακαίνισης για τον εκσυγχρονισμό των δωματίων και την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών και ελπίζει να καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία θέρετρα στο νησί της Κρήτης, προσφέροντας απαράμιλλη εμπειρία πέντε αστέρων.

Με συνολικά 318 δωμάτια, 115 από τα οποία έχουν ιδιωτικές πισίνες, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay φιλοξενεί μια ιδιωτική μαρίνα (η μεγαλύτερη, ιδιωτική μαρίνα στην Κρήτη), δύο ιδιωτικές παραλίες βραβευμένες με γαλάζια σημαία, ένα beach club, τέσσερις Εστιατόρια μεσογειακής και κρητικής κουζίνας με έμφαση στα τοπικά και βιολογικά προϊόντα, πέντε μπαρ, έναν υπαίθριο κινηματογράφο, ένα σπα με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το θέρετρο αποκάλυψε μια αναβαθμισμένη αισθητική και ανέσεις, όπως μια πισίνα υπερχείλισης «λιμνοθάλασσας» με θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου, 115 ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, μια ανακαινισμένη είσοδο ξενοδοχείου, «in water dining» στο εστιατόριο Elia του ξενοδοχείου. , διαμορφωμένους ελαιώνες και βιολογικούς λαχανόκηπους, ιδιωτικό δείπνο και ένα εντυπωσιακό νέο μενού εκδρομών και εμπειριών για τους επισκέπτες.

Αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά αγροτικά χωριά, ο σχεδιασμός των νέων κατοικιών σε μια παραδοσιακή κρητική αρχιτεκτονική γνωστή για την πυκνή κατασκευή κτιρίων. Διώροφα σπίτια με ταράτσα που βλέπουν σε στενά λιθόστρωτα δρομάκια και επίπεδες στέγες «Doma».

Σχεδιασμένο για να συμπληρώσει το τοπίο, η διάταξη του θέρετρου ακολουθεί τις φυσικές γραμμές του εδάφους, με τις προσόψεις τόσο του κεντρικού ξενοδοχείου όσο και των κατοικιών στο “The Village” φινιρισμένες με τοπικά φυσικά υλικά όπως πέτρα, ξύλο και γύψο. Σύμφωνα με αυτό το οργανικό θέμα, οι εσωτερικοί χώροι των δωματίων διαθέτουν μια χαλαρωτική, γήινη χρωματική παλέτα.

Δίπλα στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, έχει εγκατασταθεί μια υπέροχη πισίνα υπερχείλισης με pool bar και κρεβάτια με καμπάνα που απλώνονται κατά μήκος του νερού, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο στον κόλπο του Μιραμπέλο.

Σε κοντινή απόσταση, έχει ανεγερθεί ένας υπαίθριος κινηματογράφος για αναψυχή και διασκέδαση, δίπλα στον πρόσφατα διαμορφωμένο ελαιώνα και τον κήπο, όπου φυτρώνουν αρωματικά αυτοφυή φυτά και βιολογικά βότανα και λαχανικά που σερβίρουν τα εστιατόρια του ξενοδοχείου.

Επεκτείνοντας την προσφορά του F&B, το θέρετρο εγκαινίασε τη «Σπηλιά», ένα φυσικό σπήλαιο που βρίσκεται στον χώρο του ξενοδοχείου, ακριβώς έξω από την ιδιωτική μαρίνα με υπέροχη θέα στον κόλπο, που έχει μετατραπεί σε κάβα κρασιών και χώρο γευσιγνωσίας με ιδιωτική τραπεζαρία. Επιπλέον, μια μαγευτική νέα εμπειρία «φαγητού στο νερό» έχει εισαχθεί στο διάσημο εστιατόριο Elia, με ξεχωριστά τραπέζια κομψά τοποθετημένα σε βάθρα μέσα σε μια διαμορφωμένη πισίνα. Αυτό το μαγευτικό σκηνικό προσφέρει μια οικεία ατμόσφαιρα, ιδανική για ρομαντικές στιγμές απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα στον κόλπο του Μιραμπέλο.

Κοντά στο Παραδοσιακό Κρητικό Καφενείο, ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, το Shisha Patio lounge που ανθίζει με χρώματα της Ανατολής, διακοσμημένο με χειροποίητα έπιπλα και αυθεντικά υφαντά υφάσματα με παραδοσιακά κρητικά σχέδια, όπως χάλκινες κηροπήγια και ζαρντινιέρες και vintage χαλιά με παραδοσιακά γεωμετρικά σχέδια. Το υπαίθριο γυμναστήριο του θέρετρου βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στη βεράντα του τελευταίου ορόφου, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ανάσα φρέσκου αέρα κατά την προπόνηση, δίπλα σε μια εντυπωσιακή νοτιοανατολική θέα του Αγίου Νικολάου. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ξερολιθιά και ξύλο, μια πλατφόρμα γιόγκα έχει κατασκευαστεί ειδικά μέσα στον γαλήνιο, διαμορφωμένο ελαιώνα του θέρετρου, προσανατολισμένη προς τη θεά της θάλασσας. Με τους ήσυχους ήχους της θάλασσας στο βάθος, ένας νέος υπαίθριος χώρος σπα έχει επίσης δημιουργηθεί σε αυτή την ήσυχη τοποθεσία.