ITB Media Monday Opening Press Conference

Με τους εκθεσιακούς χώρους σχεδόν πλήρεις κρατήσεις και υψηλή ζήτηση από τη Μέση Ανατολή, τη βιομηχανία κρουαζιέρας και τον τομέα της ταξιδιωτικής τεχνολογίας, μετά το διάλειμμα λόγω της πανδημίας και έχοντας ως σύνθημά της «Open for Change», η κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο ITB Berlin είναι πίσω από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου 2023 με διεθνείς εκθέτες σε μεγάλους αριθμούς ως υβριδική προσωπική εκδήλωση στις αίθουσες εκθέσεων στο Βερολίνο.

Συνολικά, περίπου 5.500 εκθέτες εταιρείες από 161 χώρες συμμετέχουν στη φετινή ITB Berlin. Οι εταιρείες που εκπροσωπούνται επιπλέον δεν υπολογίζονται πλέον από φέτος.

Ο υψηλός αριθμός εγγραφών για τον Κύκλο Αγοραστών αντανακλά επίσης την επιθυμία για συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο. Φέτος, η ITB Berlin μπόρεσε για πρώτη φορά να εγκρίνει 1.300 επιλεγμένους αγοραστές – σχεδόν το ένα τρίτο περισσότεροι από ό,τι πριν από την πανδημία.

«Ιδιαίτερα σε περιόδους πολέμου, γεωπολιτικών κρίσεων και κλιματικής αλλαγής, το επίκεντρο της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας είναι η ισχυρή συμμετοχή και ο προσωπικός διάλογος στην Παγκόσμια Κορυφαία Travel Trade Show, η οποία θα απευθύνεται αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες και θα διαρκέσει για τρεις ημέρες ως B2B Εκδήλωση.

Πριν από την πανδημία, οι πελάτες και οι συνεργάτες μας είχαν ήδη ζητήσει αυτήν την κίνηση – συνεπώς υπήρξε θετική ανταπόκριση του κλάδου σε αυτήν την απόφαση. Από 1 έως 3 Δεκεμβρίου το Messe Berlin θα καλωσορίσει το ευρύ κοινό στο Berlin Travel Festival στην έκθεση αναψυχής BOAT & FUN BERLIN», δήλωσε ο Dirk Hoffmann, διευθύνων σύμβουλος της Messe Berlin.

* Οι εταιρείες που εκπροσωπούνται επιπλέον δεν υπολογίζονται πλέον ως εκθέτες από το 2023. Περιλαμβάνουν εταιρείες που αντιπροσωπεύονται μόνο με προϊόντα σε περίπτερο εκθετών, αλλά χωρίς προσωπικό.

Λαμβάνοντας ως σύνθημά της «Infinite Hospitality», η Γεωργία είναι η επίσημη χώρα υποδοχής του ITB Berlin 2023 και παρουσιάζει τα τουριστικά αξιοθέατά της μεγάλης εμβέλειας με ολοκληρωμένες εκθέσεις στο μεγάλο πολυχώρο της αίθουσας hub27, στο Hall 4.1, στη νότια είσοδο και με πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους.

Η Γεωργία διοργανώνει επίσης το εορταστικό γκαλά εγκαινίων στις 6 Μαρτίου στο CityCube του Βερολίνου και θα φιλοξενήσει προσκεκλημένους σε μια εντυπωσιακή περιήγηση στην πολιτιστική και εθνική ποικιλομορφία αυτής της χώρας στον Καύκασο. Την παραμονή της εμπορικής έκθεσης, προσωπικότητες υψηλού προφίλ από την πολιτική και τη βιομηχανία έθεσαν το βήμα για τους καλεσμένους στην εναρκτήρια εκδήλωση της ITB Berlin.