Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα λουλουδιών στον κόσμο, το Keukenhof στην Ολλανδία, άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από δύο χρόνια κλείσιμο λόγω του COVID-19.

Το πάρκο λουλουδιών Keukenhof στο Lisse με περισσότερα από επτά εκατομμύρια λουλούδια υποδέχεται τους επισκέπτες του από όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν την έκθεση λουλουδιών στο πάρκο λουλουδιών κατά την 73η σεζόν της.

Η τουλίπα έγινε δημοφιλής στην Ολλανδία και έφτασε στην καναδική πρωτεύουσα της Οτάβα πριν γίνει γνωστή παγκοσμίως.

Ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ιαπωνία και η Τουρκία διοργανώνουν φεστιβάλ τουλίπας κάθε χρόνο.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που μπορούμε να καλωσορίσουμε ξανά τους επισκέπτες», λέει ο σκηνοθέτης Bart Siemerink .

«Δεν μας επέτρεψαν να ανοίξουμε για δύο χρόνια, παρόλο που το πάρκο φαινόταν όμορφο. Τον περασμένο χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι απόλαυσαν βίντεο από το ανθισμένο πάρκο μας. Αλλά το να θαυμάζεις ζωντανά τα λουλούδια είναι κάτι που κανένα βίντεο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί καθώς θα σου λείψουν οι μυρωδιές και η ατμόσφαιρα στο πάρκο. Οι πρώτοι υάκινθοι και τουλίπες έχουν ήδη ανθίσει, έτσι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα πολύχρωμο πάρκο από την πρώτη μέρα. Στο Bollenstreek (περιοχή με βολβούς) μπορείτε επίσης να δείτε τα πρώτα χωράφια σε άνθηση.»

 

Θέμα 2022: Κλασικά λουλούδια

Τα λουλούδια είναι σημαντικά για τους ανθρώπους: αποτελούν μέρος της ζωής μας εδώ και αιώνες. Ως κλασικά σύμβολα βλέπουμε τα λουλούδια στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και το σχέδιο. Στο Keukenhof συγκεντρώνουμε αυτά τα κλασικά, με την τουλίπα ως το αστραφτερό κέντρο!

Μία από τις εκφράσεις του θέματος είναι η συνεργασία με τους Mauritshuis με αφορμή τα 200 χρόνια τους. Γι’ αυτό σήμερα έγινε μια ανθισμένη συνάντηση μεταξύ της Jacoba van Beieren, η οποία είναι η οικοδέσποινα της έκθεσης λουλουδιών Keukenhof για πολλά χρόνια, και του κοριτσιού με ένα μαργαριταρένιο σκουλαρίκι, ένα από τα αριστουργήματα του Vermeer από το Mauritshuis.

Εκτός από τα εκατομμύρια τουλίπες, νάρκισσους και υάκινθους στο πάρκο, οι εκθέσεις λουλουδιών μέσα στα περίπτερα έχουν γίνει ξανά μεγαλύτερες και πιο όμορφες. Περισσότεροι από 600 καλλιεργητές λουλουδιών παραδίδουν τα πιο όμορφα λουλούδια και φυτά τους στο Keukenhof, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν πολλές νέες ποικιλίες.

Το Keukenhof είναι ανοιχτό από τις 24 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου.