Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσουν οι αεροπορικοί επιβάτες στην Γαλλία την ερχόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της προγραμματισμένης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η αεροπορική αρχή DGAC της χώρας κάλεσε σήμερα τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν στο ήμισυ τα δρομολόγια τους την ημέρα της απεργίας. Παράλληλα, προειδοποίησε για ακυρώσεις πτήσεων και «σημαντικές καθυστερήσεις».

Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν ολόκληρη τη Γαλλία, ανέφερε σε ανακοίνωση της η DGAC, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τον Eurocontrol για να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο της χώρας.

Το γαλλικό Συνδικάτο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας SNCTA σε ανακοίνωση του ανέφερε ως λόγους της κινητοποίησης τις αυξήσεις του κόστους ζωής και την άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην υπηρεσία.

Οι αεροπορικές εταιρείες που είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν περιλαμβάνουν τις Air France, EasyJet, Ryanair, Transavia και Volotea.

Οι απεργίες σε ολόκληρο τον κλάδο των αερομεταφορών μαζί με τις ελλείψεις προσωπικού έχουν ταλαιπωρήσει τον κλάδο όλο το καλοκαίρι, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούσαν να επανέλθουν στην κανονικότητα μετά την πανδημία.