Η ελβετική περιοχή Graubunden, στο Νταβός, στοχεύει να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τις χώρες του Κόλπου (GCC), αυτό το καλοκαίρι, με έμφαση στην πολυτέλεια και στην υγεία και ευεξία.

Στο πλαίσιο αυτό το Visit Graubunden, αναδεικνύει δύο μοναδικά  ξενοδοχεία σπα, το Hard Rock Hotel και το Chasa Montana – Alpine Luxury Hideaway.

Το τεσσάρων αστέρων Hard Rock Hotel, το οποίο λειτουργεί στο παγκοσμίου φήμης ελβετικό θέρετρο του Νταβός από το 2017.

Το ακίνητο διαθέτει 94 δωμάτια, ενώ οι σουίτες και τα 17 διαμερίσματά του είναι πολυτελώς επιπλωμένα με μαγευτική θέα στο βουνό και το χωριό,.

Το ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, ένα πρόγραμμα «Sound of your Stay», όπου οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν μια κιθάρα Fender ή μια συσκευή αναπαραγωγής Crosley, συμπεριλαμβανομένου ενός ενισχυτή, ακουστικών και εκπαιδευτικά βίντεο για να εξασκούνται στο δωμάτιό τους.

Το Rock Spa του ξενοδοχείου, ανεβάζει τις υπηρεσίες ευεξίας σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι το πρώτο σπα στον κόσμο, με επίκεντρο τη μουσική, που χρησιμοποιεί ενισχυμένους κραδασμούς, πιέσεις και μοτίβα ως βάση για τις θεραπείες του.

Το Chasa Montana – Alpine Luxury Hideaway, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.850 μέτρων, στο γοητευτικό χωριό Samnaun, στη μέση της περιοχής σκι, πεζοπορίας και ποδηλασίας Silvretta στο Samnaun-Ischgl, άνοιξε ξανά πρόσφατα μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση 22 εκατ. δολ.

Είναι το μοναδικό superior ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Samnaun και είναι μέλος της φημισμένης ένωσης ξενοδοχείων Relais & Châteaux από το 2014.

Διαθέτει 25 δίκλινα δωμάτια και 20 σουίτες, τέσσερα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με αστέρι Michelin γκουρμέ Stübli La Miranda, μια κάβα με πάνω από 1.400 διαφορετικά κρασιά, σπάνια ουίσκι και ένα κοκτέιλ μπαρ.

Το κατάλυμα διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπα 1.500 τετραγωνικών μέτρων, ρωμαϊκής έμπνευσης, με επτά σάουνες και τέσσερις πισίνες. Το Montana Spa συνδυάζει τη φυσική πολυτέλεια με την εκλεπτυσμένη κομψότητα.

Είναι επίσης ένα μοντέλο βιώσιμης φιλοξενίας, καθώς χρησιμοποιεί  την πρόσφατη τεχνολογία για εξοικονόμηση ενέργειας.