Την άρση του εμπάργκο των δρομολογίων από την Τουρκία στην Ελλάδα των τουριστικών σκαφών άνω των 24 μέτρων, ανακοίνωσαν μετά την συνάντησή τους ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Αρσλάν.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε στις δηλώσεις του πως η γείτονα οφείλει να επανεξετάσει τις προδιαγραφές για τα μικρά ξύλινα παραδοσιακά σκάφη, σεβόμενη τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Κανονικά θα πραγματοποιούνται από σήμερα τα δρομολόγια από και προς τα ελληνικά νησιά, ενώ αντίθετα, θα ισχύσει η απαγόρευση προς το παρόν για τα ξύλινα σκάφη κάτω των 24 μέτρων.

Επρόκειτο για ένα εμπάργκο το οποίο θα ίσχυε από σήμερα και ισχύει από τις 9 Οκτωβρίου για τα τουριστικά σκάφη.

Το πράσινο φως για την νέα διασυνοριακή οδική γέφυρα Κήποι–Υψαλα.

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Αχμέτ Αρσλάν συναντήθηκε και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και ανακοίνωσαν την επανεκκίνηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των μελετών και δημοπράτησης του έργου της νέας διασυνοριακής οδικής γέφυρας Κήποι – ΄Υψαλα.

Οι δύο υπουργοί, συμφώνησαν επίσης να ενεργοποιηθούν και να συνέλθουν άμεσα οι ομάδες εργασίας για την επικαιροποίηση της διμερούς συμφωνίας οδικών εμπορευματικών μεταφορών και για τις σιδηροδρομικές και για τις συνδυασμένες μεταφορές.