της Εύας Οικονομάκη

Η ανάδειξη της Ελλάδας σε σημείο αναφοράς για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο ηθοποιός και παραγωγός ταινιών, Μπίλι Ζέιν.

Γνωστός από τον ρόλο του «κακού» στην ταινία «Τιτανικός», ο δημοφιλής ηθοποιός ταξίδεψε στην Ελλάδα και χθες ήρθε σε επαφή με τον υπουργό Τουρισμού, ο οποίος τον ξενάγησε στην Ακρόπολη. Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν δύο ακόμη Αμερικανοί παραγωγοί ταινιών, o Gianni Nunnari και ο Alan Siegel.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα πραγματοποίησης γυρισμάτων για παραγωγές διεθνούς βεληνεκούς στη χώρα μας, με τους παραγωγούς να εκφράζουν την επιθυμία τους να εντάξουν την Ελλάδα στα σχέδιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο Μπίλι Ζέιν είχε συνάντηση και με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη. Τότε, οι δύο άνδρες είχαν συζητήσει ενδελεχώς, εκτός από την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα, το ενδεχόμενο να συνεργαστούν και σε τομείς που άπτονται των νέων τεχνολογιών και των start ups, με δεδομένο ότι ο δημοφιλής ηθοποιός είναι πλέον μέλος του  fund Parkpine Capital, το οποίο ασχολείται με την αξιοποίηση ψηφιακών δεδομένων.

Ο σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος με την ιδιότητα του παραγωγού έχει γυρίσει 19 ταινίες σε όλο τον κόσμο, μετά τη συμμετοχή του στον «Τιτανικό» είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν στα ύψη. Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός έχει υπάρξει και μέλος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπέβερλι Χιλς, ενώ έχει περάσει από θέσεις αιχμής σε εταιρείες δημιουργίας οπτικοακουστικού περιεχομένου, εμπειρία που φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο κινηματογραφικό στούντιο που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των ισχυρών παικτών της έβδομης τέχνης.