Η εισήγηση του σχεδίου προγραμματισμού  δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού  Μαριέτα Παπαβασιλείου ήταν η  πρώτη συνεδρίαση για το 2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κ. Παπαβασιλείου ενημέρωσε το σώμα για το πλαίσιο της νέας στρατηγικής τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία βασίστηκε στην έρευνα και την πρόταση στρατηγικής του ΣΕΤΕ και η οποία ολοκληρωμένη και αναλυτικά θα παρουσιαστεί την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στην Αθήνα, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά.  Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε την εθνική σημασία της υλοποίησης αυτού του πλάνου στρατηγικής καθώς η επένδυση στον Τουρισμό αποτελεί μονόδρομο και στοίχημα επιβίωσης για την Περιφέρειά μας αλλά και την Ελλάδα.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ενώ παρών ψήφισε η παράταξη “Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο”.