Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας ετοιμάζεται να παρουσιάσει η αλυσίδα ξενοδοχείων  Sofitel με τον τίτλο «Forever – Brigitte Bardot», η οποία θα διαρκέσει όλο το χρόνο και θα φιλοξενείται σε τέσσερα ξενοδοχεία Sofitel στις Ηνωμένες Πολιτείες: του Λος Άντζελες, του Σικάγο, της Ουάσιγκτον και της Νέα Υόρκης.

Η έκθεση που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Henri-Jean Servat, παρακολουθεί τη  ζωή της διάσημης Γαλλίδας  ηθοποιού.

Τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Sofitel Los Angeles, το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας βιομηχανίας κινηματογράφου.  Μια αποκλειστική συλλογή από 30 φωτογραφίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν τα ίχνη της καριέρας της Γαλλίδας καλλιτέχνιδος, η οποία έγινε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα.

Μέσα από διάφορα στιγμιότυπα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να  θαυμάσουν τις διάφορες πτυχές της ηθοποιού, η οποία καθ ‘όλη την καριέρα της διακρίθηκε μέσα από την ομορφιά, τον αυθορμητισμό και το ξέγνοιαστο πνεύμα της και την προσωπικότητά της, η οποία  την οδήγησε να θεωρείται όχι μόνο θρύλος και σύμβολο του σεξ, αλλά και η ενσάρκωση της γυναικείας απελευθέρωσης.

Επιπλέον, η ηθοποιός αντιπροσωπεύει την κομψότητα και τη γαλλική κουλτούρα που το  Sofitel έχει τόσο σε εκτίμηση. Από την επανατοποθέτηση του, το Sofitel έχει προσπαθήσει με ποικίλους τρόπους να προωθήσει  τη γαλλική πολιτιστική κληρονομιά μέσα από εκδηλώσεις που αφορούν την τέχνη, τη γαστρονομία, τη λογοτεχνία και τη μουσική.

Κώστας Μπιλιάνης