Στη μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξή της στρέφει το “βλέμμα” η Meliá Hotels International.

Το 2022, η ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων ανακοίνωσε το νέο στρατηγικό οδικό της χάρτη, μία από τις προτεραιότητες του οποίου είναι η ενίσχυση της υπεύθυνης επιχειρηματικής στρατηγικής της.

Ειδικότερα, παρουσίασε το Travel for Good, μια καμπάνια που αναδεικνύει όλες τις δεσμεύσεις της για ESG (Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Καλή Διακυβέρνηση).

Η εκστρατεία βοηθά τη Meliá να παρουσιάσει δομημένες πληροφορίες σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς εξηγώντας κάθε έναν από τους βασικούς τομείς και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενίσχυση του υπεύθυνου επιχειρηματικού της μοντέλου και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας.

«Το πάθος μας για τη φιλοξενία μας οδηγεί να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις, θεωρώντας τη βιωσιμότητα ως θεμελιώδη κινητήρια δύναμη πίσω από τον μετασχηματισμό του ταξιδιωτικού μοντέλου για να εξασφαλίσουμε μια θετική κληρονομιά για τον πλανήτη μας και την κοινωνία μας».

Αυτό δήλωσε ο Gabriel Escarrer, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Meliá Hotels International κατά την παρουσίαση της καμπάνιας. Το Travel for Good εστιάζει σε τέσσερις τομείς:

Good for the Planet: αναφέρεται στην περιβαλλοντική στρατηγική και τα έργα της εταιρείας για να καταστήσει τη δραστηριότητά της ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα.

Good for the people : αντανακλά τη δέσμευση της Meliá να ενισχύσει το ταλέντο των υπαλλήλων της και να βελτιώσει την εργασιακή τους εμπειρία, προσφέροντας ένα εργασιακό περιβάλλον αφοσιωμένο στην ισότητα και τη διαφορετικότητα.

Good for the community : παρουσιάζει τη δέσμευση της εταιρείας προς τις τοπικές κοινωνίες να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών τους, δημιουργώντας οικονομική και κοινωνική αξία που βοηθά στην εξάλειψη της ανισότητας και στην προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της προόδου.

Governance for Good: περιλαμβάνει την ηθική και υπεύθυνη δέσμευση της Meliá προς τα ενδιαφερόμενα μέρη σε ένα πλαίσιο στο οποίο η κοινωνία θέτει αυξανόμενες απαιτήσεις από τις εταιρείες και στο οποίο το ρυθμιστικό περιβάλλον είναι επίσης όλο και πιο αυστηρό.