Οι συνεχιζόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη μείωσαν την κίνηση της Norwegian Air το Νοέμβριο 95%, από έτος σε έτος.

Η αεροπορική εταιρεία καλεί τους επενδυτές να της παράσχουν άλλα 340 εκατ. λίρες σε μετρητά.

Ο αερομεταφορέας βρίσκεται επί του παρόντος σε εξεταστική διαδικασία προστασίας από την πτώχευση στα ιρλανδικά δικαστήρια, αφού η νορβηγική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα για πρόσθετη κρατική ενίσχυση.

Το διοικητικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας πρότεινε την «ανακατασκευή» του ισολογισμού της.
Μειώνοντας το μέγεθος του στόλου της και εγκαινιάζοντας ένα νέο χρέος για ανταλλαγή ιδίων κεφαλαίων και έκδοση δικαιωμάτων έως 340 εκατ. λίρες.

Η ανταλλαγή χρέους για ίδια κεφάλαια, η οποία θα είναι η δεύτερη του έτους, θα περιλαμβάνει υποχρεώσεις χρηματοδότησης αεροσκαφών, υποχρεώσεις προμηθευτών και υποχρεώσεις ομολογιών.

Οι αερομεταφορές Νοεμβρίου της εταιρείας έπεσαν κάτω από τις 125.000 “επηρεασμένες σε μεγάλο βαθμό από τη χαμηλότερη ζήτηση που προκλήθηκε από τους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλη την Ευρώπη”.

“Η πανδημία συνεχίζει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρηση μας καθώς παραμένουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέικομπ Σκραμ.

Η ανάπτυξη εμβολίων είναι σπουδαία νέα για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε περισσότερους πελάτες στο πλοίο καθώς αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού.

Στόχος μας είναι να είμαστε μια οικονομικά ισχυρή και ανταγωνιστική αεροπορική εταιρεία. Με μια νέα οικονομική δομή και έναν σωστό στόλο και βελτιωμένη προσφορά πελατών.

Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα είναι πλέον προς πώληση και οι κρατήσεις αυξάνονται”.