rodos1804

Οριστικοποιήθηκε στο μεγαλύτερό του ποσοστό, το πρόγραμμα προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο για την τουριστική περίοδο του 2015 και η «δημοκρατική» το εξασφάλισε αποκλειστικά για τους αναγνώστες της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 251 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, μόλις 17 περισσότερες από τις προσεγγίσεις που θα γίνουν φέτος στο τουριστικό μας λιμάνι. Σε όλη τη διάρκεια της επόμενης τουριστικής περιόδου δεν υπάρχει ούτε μία προσέγγιση από τα υπερκρουαζιερόπλοια της εταιρείας COSTA. Η τελευταία δεν έχει καθορίσει (τουλάχιστον όχι ακόμα) το λιμάνι της Ρόδου ως home port. Υπενθυμίζεται ότι για φέτος η COSTA CRUISES θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Ρόδου ως εκκίνηση για 10 κυκλικές κρουαζιέρες που θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

Γενικά φαίνεται πως η κακή πορεία του θαλάσσιου τουρισμού θα συνεχιστεί και στο επόμενο έτος και αυτό επιφορτίζει τη νέα δημοτική αρχή με ένα τεράστιο βάρος προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος.

Νεκτάριος Καλογήρου 

dimokratiki