Σύνταξη: tourismtoday.gr

Κλειστή είναι από τις 19:00 σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και για 24 ώρες  η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Στο ύψος των Αφιδνών έντονη είναι η χιονόπτωση εδώ και ώρες, με αποτέλεσμα η Εθνική Οδός, να κλείσει.

Όπως αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Εθνική κλείνει καθώς αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε πολύ νωρίς το πρωί από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. Για να ξανανοίξει στις 13:00, όταν η χιονόπτωση πλέον δεν ήταν τόσο πυκνή.

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί αύριο στις 11 το πρωί, σε σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιά

Η ΕΛΑΣ ενημερώνει που υπάρχει απαγόρευση κίνησης των οχημάτων και που η κυκλοφορία γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Πάρνηθος προς το Καζίνο, η λεωφόρος Φυλής προς τα Δερβενοχώρια, η λεωφόρος Διονύσου από το γήπεδο Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα, η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο, η Εθνική Ελευσίνας- Θηβών από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου, από το Καπανδρίτι προς Βαρνάβα και στην οδό Ιπποκράτους από την πλατεία Αφιδνών προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.