Οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης προσφέρουν σημαντικά μειωμένους ναύλους για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ForwardKeys, οι αεροπορικοί ναύλοι από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της Βόρειας Ευρώπης, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο για τους τέσσερις μεγάλους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία, αποκαλύπτουν ότι τον Αύγουστο η πλειονότητα των δρομολογίων ήταν κάτω του 15% κάτω από ό, τι ήταν πέρυσι.

Οι πιο ελκυστικές προσφορές ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα , περισσότερο από 35% κάτω από τα επίπεδα του περασμένου έτους.

Άλλες ελκυστικές προσφορές, με έκπτωση περίπου 25%, ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ισπανία και την Ιταλία , από τη Γερμανία στην Ελλάδα και την Πορτογαλία , από τη Γαλλία στην Ελλάδα και από την Ολλανδία στην Ισπανία .

Υπήρχε μόνο μία διαδρομή, με τιμή premium έως το 2019, Γερμανία προς Ιταλία , όπου οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους αποσύρθηκαν δυσανάλογα από την αγορά.