Άνοδο 50% στις αφίξεις κινέζων τουριστών στο Ισραήλ καταγράφει για φέτος το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 οι Κινέζοι θα συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων πέντε εθνικοτήτων που επισκέπτονται το Ισραήλ.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει ως στόχο να αυξήσει τον τουρισμό στο Ισραήλ, εισάγοντας μια νέα πολιτική θεώρησης βίζας πολλαπλών χρήσεων δεκαετούς διάρκειας. Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες παρέχουν απευθείας πτήσεις από το Πεκίνο προς το Τελ Αβίβ έξι φορές την εβδομάδα, ενώ κορυφαίοι κινέζοι σεφ ταξιδεύουν στο Ισραήλ για να διδάξουν τους ντόπιους σεφ τις αρχές της κινέζικης κουζίνας.

Ωστόσο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ισραήλ είναι ότι δεν διαθέτει αρκετούς ξεναγούς που μιλούν κινέζικα. Για το λόγο αυτό και δεδομένης της αύξησης των Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται την εν λόγω χώρα, η πολιτεία λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα πληρώνοντας τους ντόπιους για να αποκτήσουν άδεια ξεναγού. Οι πρώτοι από αυτούς τους ξεναγούς αναμένεται να ξεκινήσουν να εργάζονται το φθινόπωρο.

Τέλος, το Ισραήλ έχει ως στόχο να σπάσει την κινεζική τάση εκροής τουριστών σε γειτονικές χώρες της Ασίας μπαίνοντας το ίδιο στο προσκήνιο στο σχεδιασμό των  διακοπών. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικός : Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Κινέζων τουριστών είναι η αγοραστική τους δύναμη καθώς βρίσκονται στην κορυφή στις δαπάνες χρημάτων που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.