Η Unite η μεγαλύτερη ένωση εργαζομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων της Thomas Cook στο Γκάτγουικ.

Η Ενωση μέλη της έχει περισσότερους από 400 εργαζόμενους της Thomas Cook στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, τον δεύτερο μεγαλύτερο αερολιμενικό κόμβοςτης εταιρείας μετά από το Μάντσεστερ.

Στην ανοιχτή συνέλευση θα δοθούν στους εργαζομένους πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν τους μη καταβαλλόμενους μισθούς. Την αποζημίωση λόγω απολύσεων και άλλες νομικές απαιτήσεις.

Η Unite πραγματοποιεί την έκτακτη συνέλευση, επειδή στους εργαζόμενους που απολύθηκαν έπρεπε να είχαν καταβληθεί χθες χρήματα, κάτι που δεν έγινε.

Αντ ‘αυτού, δεν είναι σαφές πότε θα πληρωθούν και αν θα λάβουν μόνο ένα ποσοστό από ότι τους οφείλεται.

Η συνέλευση θα παρέχει επίσης συμβουλές για το πώς το προσωπικό μπορεί να αναζητήσει νέα απασχόληση.

Συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και πληροφοριών σχετικά με κενές θέσεις εργασίας με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

“Δεν θα κάνουμε πίσω εάν τα μέλη μας δεν λάβουν αυτά που δικαιούνται”, δήλωσε ο Jamie Major, εκπρόσωπος της Unite.

Σήμερα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Thomas Cook ασκούν πιέσεις στο Βρετανικό κοινοβούλιο. Ζητούν πλήρη έρευνα σχετικά με την κατάρρευση της εταιρείας. Και για τα μπόνους πολλών εκατομμυρίων λιρών των υψηλόβαθμων στελεχών.

Θα ζητήσουν επίσης από τους υπουργούς να παρέμβουν για να εξασφαλίσουν το προσωπικό του Thomas Cook, το οποίο ξαφνικά βρέθηκε χωρίς δουλειά χωρίς ειδοποίηση όταν η επιχείρηση κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, θα πάρει τα χρήματα του.

Η Unite έχει ξεκινήσει μια σειρά κυβερνητικών επαφών. Όπως με το Andrea Leadsom, υπουργό Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, για να βεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενοι του Thomas Cook θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλουν.