Ο αριθμός των ξενοδοχείων με αναγνωρισμένη πιστοποίηση βιωσιμότητας παραμένει περιορισμένος, με την πλατφόρμα ξενοδοχειακών δωματίων Hotelbeds να αναφέρει ότι περισσότερα από 8.000 ακίνητα στην πλατφόρμα της είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού.

Η Hotelbeds προσφέρει περισσότερα από 300.000 ακίνητα και περισσότερες από 18.000 εκδρομές και δραστηριότητες.

Η Elena Perez Cabello, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Hotelbeds, ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα Green Hotels της εταιρείας: “Παρέχουμε προνομιακή προβολή στην πλατφόρμα μας σε περισσότερα από 8.000 ξενοδοχεία πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα GSTC”.

Η Cabello τόνισε το υψηλότερο ποσοστό μετατροπής των πιστοποιημένων ακινήτων, σημειώνοντας: «Το ποσοστό μετατροπής σε Green Hotels είναι 12,68% όταν το κανονικό ποσοστό είναι 3%-6%. Αυτό δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον. Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε δραστηριότητες, περιηγήσεις και εμπειρίες».

Ωστόσο, η Cabello τόνισε: «Είναι δύσκολο να διατηρήσεις μια βάση πιστοποιημένων ξενοδοχείων. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πιστοποιήσεις παραμένουν ενημερωμένες. Είναι λιγότερο δύσκολο με τις αλυσίδες ξενοδοχείων, αλλά με τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία πρέπει να ελέγχουμε κάθε χρόνο και είναι μια μη αυτόματη διαδικασία. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το αυτοματοποιήσουμε. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση».