Η νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία City Airlines του Ομίλου Lufthansa θα ξεκινήσει πτήσεις το επόμενο καλοκαίρι.

Ο αερομεταφορέας θα λειτουργεί από τους κόμβους του Μονάχου και της Φρανκφούρτης, προσφέροντας πτήσεις για τη Lufthansa και θα λειτουργεί παράλληλα με τη Lufthansa CityLine, έναν περιφερειακό αερομεταφορέα που δραστηριοποιείται επίσης στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη.

Η νέα αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει δρομολόγια το τρίτο τρίμηνο του 2024 με αεροσκάφη Airbus A319, αλλά εξετάζει και τη χρήση αεροσκαφών Airbus A220 και Embraer, σύμφωνα με τη Lufthansa.

Η City Airlines έλαβε το Πιστοποιητικό αερομεταφορέα (AOC) από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας τον Ιούνιο και η πρόσληψη επιχειρησιακού προσωπικού θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα με πιλότους και μέλη πληρώματος καμπίνας που χρειάζονται για την εκτόξευση.

Ο Jens Fehlinger, διευθύνων σύμβουλος της City Airlines δήλωσε: “Με την City Airlines, θέλουμε να δημιουργήσουμε προοπτικές για τις επόμενες δεκαετίες και να εξασφαλίσουμε βιώσιμες θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούμε και να ενισχύσουμε βιώσιμα τους κόμβους στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη”.